Guldsponsor till Team Rynkeby

Vi har valt att stödja Team Rynkeby, som kämpar för barn mot cancer.

Team_Rynkeby

Vi har tecknat ett sponsorskap med välgörenhetscykellaget Team Rynkeby som varje år cyklar till Paris till fördel för barn med cancer och deras familjer.
När Nordens största välgörenhetscykellag, Team Rynkeby cyklar till Paris i sommar för att stötta kampen mot barncancer blir det med hjälp av TransportCentralen.

TransportCentralen har precis tecknat ett guldsponsorskap med Nordens största välgörenhetscykellag, Team Rynkeby. Sponsorskapet är på 25 000 kronor som går oavkortat till Barncancerfondens arbete.

100 procent till barn med cancer 

Det är den 15:de gången som Team Rynkeby cyklar till Paris för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer. Cykellaget består i år av 1600 cyklister och 400 servicedeltagare fördelade på 38 lag i fem länder; Danmark, Sverige, Norge, Finland och Färöarna.

Utöver det att deltagarna i Team Rynkeby ska komma i form inför cyklingen till Paris så ska de också samla in pengar till barn med cancer. Deltagarna bekostar själva sitt deltagande och Team Rynkeby täcker projektets centrala omkostnader vilket betyder att alla pengar som deltagarna samlar in går oavkortat till en av de fem barncancerorganisationerna som Team Rynkeby samarbetar med i Norden.

– Huvudparten av pengarna går till att finansiera forskning inom barncancer. Barncancer är fortsatt den sjukdom som tar flest barns liv i åldrarna 1-15 år och det är allt för många barn som får alvarliga biverkningar av behandlingen, säger Carl Erik Dalbøge.

Team Rynkeby samlade in 61,3 miljoner kronor till barn med cancer totalt i hela Norden 2015– från det gick 13,4 miljoner till Barncancerfonden i Sverige.

Cykellaget kör till Paris mellan den 9:de -10:de. juli till den 16:de juli 2016.